Coop de Sol- Preguntes freqüents? Com saber quin kit em pot interessar i altres

 

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE COOP DE SOL- TERRITORI DE MASIES

 

 


Com puc saber quin kit m’interessa?

Atenció! Notes prèvies:

  • Cal llegir la proposta de kits en funció del consum anual i no en funció de la potència contractada!
  • La inversió dependrà del consum que voleu cobrir i de la vostra disponibilitat pressupostària.

Fet el preàmbul, com podeu saber quin kit us interessar? Us ho expliquem:

!! A continuació us fem una proposta de càlcul estimat aproximat. Us proposem un càlcul aproximat, que l’Enginyeria Emelcat SCCL es cuidarà de matissar i aprofundir. Els càlculs concrets i precisos és feina de les cooperatives tècniques i els faran en la fase de preestudi un cop preinscrits. 

  1. Aquests càlculs faciliten una primera aproximació per cobrir TOT el consum.  Podeu agustar-ho a les vostres disponibilitats econòmiques o voluntat aproximada de cobertura del consum (per exemple, si voleu cobrir el 50% del consum doncs haureu de multiplicar el resultat per 0,5).
  2. Aquests càlculs dependran de si existeix compensació o no, i de si la instal·lació va amb bateries o no, de la situació geogràfica …

Tots aquests factors els tindrà en compte l’enginyeria Emelcat en la elaboració del preestudi personalitzat. Durant el preestudi es calcula l’òptim econòmic (és a dir, el què us aporta un balanç econòmic major, i que se sol situar a la producció del 130% del què es consumeix anualment), o l’òptim a nivell d’emissions de CO2 (que es correspon exactament a la producció fotovoltaica equivalent al consum anual).

COM FER ELS CÀLCULS?
Per fer una primera aproximació al kit d’instal·lació que us pot convenir per cobrir TOT EL CONSUM heu de fer el següent càlcul:  Consum anual en kwh / 1300 .

Exemple:   A les factures de Som Energia indica el consum diari mitjà: Si aquest és de 2.03 he de cobrir el 100 % del consum anual: 2.03 X 30dies = 60.9 de consum mensual.  Per calcular el consum anual multiplico per 12 mesos: 60.9 X 12= 730.8 Kwh anuals.

Aquesta xifra la divideixo per 1300:  730.8/1300 = 0,56

Al tractar-se d’una instal·lació monofàsica, miro la taula de kits monofàsics. La columna kWn m’indica el límit que admet el kit. En el cas de l’exemple el resultat és de 0.56, inferior a 1, per tant se’m recomanarà el kit M1.

 

_______________

  Tens dubtes sobre la capacitat de generació d’energia fotovoltaica de casa meva- o d’on m’interessa instal·lar les plaques?

Actualment el material de les instal·lacions són molt eficients i produeixen en dies de pluja i/o boira. Podeu consultar la producció fotovoltaica aproximada de la vostra ubicació en aquest enllaç: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html

Us demanaran la tecnologia de les plaques. La tecnologia de les plaques que ofereix Coop de Sol és la següent: Mono-Crystalline Silicon Photovoltaic modules. Muntat amb cel·lules PERC de cèl·lules partides

IMPORTANT: L’anàlisi de la capacitat de generació d’energia fotovoltaica forma part dels càlculs i anàlisis propis del pre- estudi.  NO us capfiqueu en les dades que us doni el web, feu-ho servir només a tall orientatiu.

 

 


 Quina és l’amortització de la inversió?

L’amortització de la inversió dependrà sempre de l’ús i caldrà tenir en compte les rebaixes fiscals i, pel seu impacte, especialment de l’IBI. A tall d’exemple dir que l’ajuntament de Solsona i Olius bonifiquen el 50% durant 3 i 5 anys respectivament.

No obstant en termes d’amortització animem a una reflexió prèvia sobre a quines inversions li demanem amortització i per què , si no li demanem a un cotxe, li demanem a les plaques solars.  Sí que trobaríem però certa similitud en la compra d’un cotxe i la de plaques d’autoconsum, el guany en autonomia, en aquest cas energètica.  Per contra, l’impacte ecològic de l’ús del vehicle privat (obligat o no) és molt superior a l’impacte de les instal·lacions fotovoltaiques.

 

 


RECORDATORI: Com inscriure’s i formulari de selecció inicial del kit.

Inscriure’s a Coop de Sol- Territori de Masies significa donar l’ok a iniciar els estudis personalitzats.

A partir d’aquí heu de fer dues coses:

1.   Fer la paga i senyal de 200 euros al número de compte ES85 3140 0001 9400 1404 7000 (Territori de Masies Coop), indicant a l’assumpte ” Coop de Sol- Territori de Masies” seguit del nom, cognom i poble.  Un cop fet l’abonament ens haureu d’enviar un correu electrònic adjuntant-nos el comprovant de pagament a: informacio@territoridemasies.cat.

2.  Emplenar el formulari de selecció del kit que us interessa. No us amoïneu si dubteu de la resposta, durant l’estudi preliminar la Montserrat d’Emelcat i el Josep de Girasol us ajudaran a definir el kit que s’adapti millor a la vostra situació.

ENLLAÇ PER A LA SELECCIÓ DELS KITS: http://territoridemasies.cat/formularis/index.php/582314?newtest=Y

FORMULARI DE DADES TÈCNIQUES: http://territoridemasies.cat/formularis/index.php/246415?lang=ca

Recordem que “engegarem maquinària” i les visites per fer els informes preliminars personalitzats quan tinguem al voltant de 30 inscripcions. Recordem també que inscriure’s no significa que el procés de compra acabi sent realitat.  El pagament del 200 euros és per fer front a l’estudi preliminar a partir del qual es farà una proposta de contracte que podrà ser acceptat o rebutjat. En cas de ser acceptat els 200 euros seran restats del cost total del contracte.