Benvinguda

Territori de Masies vol posar en valor i conservar la identitat del territori del Sud del Solsonès i ser un espai de trobada, coordinació i promoció de diferents iniciatives existents (culturals, empresarials, associatives) per tal de facilitar-ne la seva activitat i potenciar-ne de noves.

Funcionem com a una coordinadora de tota persona i entitat que vulgui o ja estigui duent a terme activitats de promoció, conservació i defensa del territori (culturals, ambientals, turístiques, d’hostaleria…) al baix Solsonès i territoris veïns.

Tan veritat és que el territori i la identitat no pertanyen a ningú, com que pertanyen a tothom. Territori de Masies es basa en una metodologia oberta i participada sota aquesta premissa. Per tant és indispensable crear un espai formal on veïnat, entitats i empreses vegin garantit aquest dret i tinguin veu i vot en les decisions. L’ARADA coordina el projecte, però és a aquests agents del territori a qui pertoca proposar actuacions i gaudir d’acompanyament en la gestió i promoció de projectes i activitats culturals, turístiques o econòmiques relacionades amb el territori.

Amb aquest objectiu, després de tres anys de recorregut, el passat mes de maig diferents membres del grup de treball van constituir l’Associació Territori de Masies.

QUI SOM?
Veïns, entitats, empreses, associacions que coincidim la voluntat de conservar, protegir i promoure la nostra cultura i patrimoni.

QUÈ FEM?
Coordinem activitats i actuacions de promoció i coneixement del nostre territori. Organitzem tallers, jornades o editem recursos que han de facilitar la tasca que associacions, empreses i la mateixa associació duen a terme.

COM ENS ORGANITZEM?
Territori de Masies és un projecte obert. Cada dos o tres mesos organitzem trobades obertes a socis i no socis per revisar l’avenç de les activitats i serveis, i , si s’escau, planificar-ne de nous. A banda anualment celebrem una assemblea general, oberta a socis i no socis, on s’aprova el pla d’activitats de l’entitat. Es té clar que la participació en l’associació no ha de ser feixuga i s’obren altres espais de participació com el web.