Farina semi integral ecològica de Territori de Masies - 1kg


Farina semi integral ecològica de blat tujena, molta a la pedra.

El blat és de la collita de 2023 de Productes de Cal Palà de Prades de la Molsosa. Elaborada per SAT Cal Pauet

Les farines ecològiques de Territori de Masies són elaborades amb blats fets en camps i feixes de les sòcies agràries del baix Solsonès i rodalia, a dia d'avui, pel pagès Arnau Vilaseca de cal Palà de Prades, la pagesa Pilar Clotet del Molí dels Bonsfills de Vallmanya, el Joan Moncunill de Moncunill d'Ardèvol i la Dolors Mas de Cal Piquet de Vallferosa. 

Són farines elaborades amb blats antics, aquells Triticum que conserven propietats nutritives i organolèptiques de molta qualitat, i una proporció de gluten equilibrada. Són varietats antigues adaptades a l'entorn. Són fortes, possiblement més resistents al nou clima. Formen part d'una manera concreta de fer pagesia, i són patrimoni. La farina ecològica de blats antics és complementada per una línia secundària de farines de varietats modernes singulars, com la de blat tujena. 

El blat tujena és una varietat moderna de blat tou, apte per a l'elaboració de pa, galetes i altres productes de pastisseria. El blat tujena es sembra a la tardor i es sega a l'estiu. Un cop segat, es prellimpia i es deixa reposar un mes, a partir del qual ja pot ser mòlt al molí. 

La farina destaca per la seva intensa olor, amb una retirada entre nou moscada i canyella, que la fa idònia per elaborar pans originals i pastisseria excel·lent. 

Pes: 1 Kg


2.79 € (IVA incl.)

Fuera de stock
Tornar