Farina ecològica integral de Sègol de Territori de Masies


Farina ecològica integral de Sègol, molta a la pedra. Paquet d'1 kg o 5 kg

Collita de sègol de 2023 de Cal Palà (Prades de la Molsosa)

Consum preferentment abans de: 17 d'octubre de 2024

Conservar a un lloc fresc i sec


Descripció: El sègol és un cereal antic que es consumeix des de fa milers d'anys i, malgrat avui ser encara força desconegut, ocupa un lloc importantíssim en la cultura del pa. Té un gust lleugerament amarg i possiblement per això antigament se l'associava a gent amb poc recursos. Era el conegut "pa negre", un pa fosc, dens i de gust fort. El tipus de sègol  que es cultiva a Territori de Masies és el de cal Pauet. És farina integral i conserva la totalitat de les segones. És fosca i al pastar-la té menys elasticitat que altres farines amb més gluten. Es pot utilitzar sola o barrejada amb qualsevol altra farina de blat per elaborar gran varietat de pans especials i també rebosteria.

Propietats: El pa de sègol té molt poc gluten i és un cereal molt ric en fibra i molt nutritiu, amb minerals com el potassi, magnesi, zinc i fòsfor. Té menys proteïnes i greixos que el pa de blat i molta més fibra soluble, de molt més fàcil digerir que la fibra insoluble del blat convencional. 


La farina ecològica de Territori de Masies existeix gràcies a la inquietud de sòcies agràries que cultiven cereal ecològic per lluitar contra el contrasentit que a un país tan cerealícola com el del baix Solsonès i rodalia el cereal que es conrea sigui gairebé inexistent a cuines i fleques. Sorgeix també per enfortir la petita pagesia compromesa, aquella que amb els peus al tros i el cor a la mà, treballa perquè als pobles del baix Solsonès i rodalia es pugui viure de la terra i s'hi pugui viure. Les farines ecològiques són elaborades amb blats fets en camps i feixes de les sòcies agràries del baix Solsonès i rodalia, a dia d'avui, pel pagès Arnau Vilaseca de cal Palà de prades, la pagesa Pilar Clotet del Molí de Bonsfills de Vallmanya, el Joan Moncunill de Moncunill d'Ardèvol i la Dolors Mas, de cal Piquet de Vallferosa. 

Pes: 1 kg o 5 Kg


Format :
1 kg 

    2.75 € (IVA incl.)

    Fuera de stock
    Tornar