El Gaig al bosc - L'ARADA CREATIVITAT SOCIAL


El Gaig al bosc és una memòria il.lustrada dels boscos del Territori de Masies.

Autor: L'Arada

Editorial: L'Arada

Paginat: 111 pàgines

Dimensions: 29'5x21 cm.

El gaig, gran coneixedor i vigilant del bosc, ens relata en aquest llibre –il·lustrat amb tot detall per la Laura de Castellet– com ha vist canviar els boscos del Territori de Masies. A través del llibre ens  endinsem en vells i actuals oficis, aprofitaments i costums relacionats amb el bosc. Són unes maneres de fer que fins fa pocs anys nodrien la vida de pobles i ciutats d’arreu de Catalunya i que avui  pràcticament han desaparegut. També ens explica com ha afectat al paisatge l’abandonament  del bosc o el gran incendi del 1998.

Però el gaig no és l’únic que ens explica aquests canvis. A la segona part del llibre, la veu d’aquest ocell, tant característic dels boscos de la zona, deixa pas a les experiències dels veïns amb cites que s’han transcrit conservant localismes. Tots ells ens descriuen oficis, costums i canvis i ens animen a imaginar un territori rural viu amb uns boscos sans que haurem de construir entre tots i totes.

Territori de Masies, aquesta terra que el gaig ens descobreix des de l’òptica dels canvis als boscos, agrupa pobles, gent, vida i paisatges del sud del Solsonès, el nord-est de la Segarra i el nord-oest del Bages.


20.00 € (IVA incl.)

Fuera de stock
Tornar