Farina integral de Florència Aurora ecològica de Territori de Masies - 1kg


Farina intergal de Florència Aurora ecològica de Territori de Masies, molta a la pedra a Cal Pauet. Paquet d'1kg

Collita del 2025, Casa Moncunill, Ardèvol i Cal Piquet, Vallferosa

Consum preferentment abans de: 30/04/2026

Conservar a un lloc fresc i sec


És la vareitat de blat antiga més moderna. És d'origen francès que apareix als anys cinquanta del segle XX del creuament d'un blat del nord del Canadà amb un del sud d'Europa. Éra un blat més dur que la resta i per tant més ben pagat. La farina és molt aromàtica i molt gustosa. 

Usos: és un blat panificable força dur i fa una farina de força que permet fer pans d'alta hidratació fets amb massa mare  preferment. També s'utiltiza en rebosteria i dona uns resultats més esponjosos que les farines de vareitats més antigues. És molt recomanada per barrejar amb altres farines per aportar esponjositat. 

La farina ecològica de Territori de Masies existeix gràcies a la inquietud de sòcies agràries que cultiven cereal ecològic per lluitar contra el contrasentit que a un país tan cerealícola com el del baix Solsonès i rodalia el cereal que es conrea sigui gairebé inexistent a cuines i fleques. Sorgeix també per enfortir la petita pagesia compromesa, aquella que amb els peus al tros i el cor a la mà, treballa perquè als pobles del baix Solsonès i rodalia es pugui viure de la terra i s'hi pugui viure. Les farines ecològiques són elaborades amb blats fets en camps i feixes de les sòcies agràries del baix Solsonès i rodalia, a dia d'avui, pel pagès Arnau Vilaseca de cal Palà de prades, la pagesa Pilar Clotet del Molí de Bonsfills de Vallmanya, el Joan Moncunill de Moncunill d'Ardèvol i la Dolors Mas, de cal Piquet de Vallferosa. 


2.70 € (IVA incl.)

Fuera de stock
Tornar