Durant la Setmana Santa, els hostes dels allotjaments turístics socis de la cooperativa podran tastar un ampli ventall de producte local per mitjà de la Cistella del Territori, que s’ofereix en el marc del servei Nevera Plena


Amb la voluntat d’enfortir el binomi turisme i consum, la cooperativa rural Territori de Masies estableix novament sinergies amb els allotjaments turístics del territori. En aquesta ocasió, ambdues parts posen en marxa una campanya per al foment i la promoció del consum de béns i serveis locals, així com del turisme responsable i sostenible. Materialitzada en una cistella farcida de productes elaborats per les sòcies de la cooperativa, l’acció arrenca el proper 8 d’abril i es prolonga fins el dia 18, dilluns de Pasqua. Quant als allotjaments adherits, s’hi podran acollir els clients de Cal Mas (Sant Serni de Llanera, Torà), Ca l’Avi Forner (Hostal Nou, Llobera), Apartaments El Miracle (Riner), Cal Miramunt (Claret de Torà), Apartaments El Forn de Su (Riner), Les Corts de Biosca i el Mas (Castelltallat, Sant Mateu de Bages), Cal Ros (Calonge de Segarra) i càmping Cal Paradís (Salo, Sant Mateu de Bages). La Cistella del Territori, amb la qual s’obsequiaran els hostes durant la Setmana Santa i, posteriorment, es trobarà disponible a la botiga en línia de Territori, s’afegeix a la Nevera Plena, un servei de foment i proveïment de producte impulsat l’any 2020 per la mateixa organització.


Cistella del Territori a l’Hostal Forn de Su | © Hostal Forn de Su

La Cistella del Territori i el servei Nevera Plena inclouen productes propis de la cooperativa, així com de les seves sòcies. Ambdues iniciatives comparteixen el mateix funcionament. En termes de funcionament, per a sol·licitar cadascun dels serveis cal realitzar la comanda amb els productes desitjats a través de la botiga en línia de Territori de Masies una setmana abans de l’estada.  En el cas de la Cistella, se’n proposen tres lots amb assortiments diversos i amb valor de 25, 50 o 100 euros.

Tanmateix, en el marc de la campanya, Territori de Masies recupera a través de les seves xarxes socials el Decàleg per al Turisme Responsable, un projecte de sensibilització destinat a les persones visitants que recull deu punts clau sobre la preservació i el respecte per a la pagesia, el paisatge i la cultura popular per tal d’assolir una experiència completa i arrelada al territori.

Iniciat l’any 2020, el servei Nevera Plena neix amb l’objectiu de connectar productors, restauradors, regents d’allotjaments turístics i comerciants per reivindicar conjuntament la sostenibilitat territorial i la sobirania alimentària. Juntament amb el llançament de la Cistella del Territori, la cooperativa del Baix Solsonès vol prioritzar el foment dels circuits curts de comercialització i el consum capaç de maximitzar la sostenibilitat i la resiliència de la zona, així com la seva autonomia i benestar social.

Les dues iniciatives descrites tenen el suport de la Generalitat de Catalunya. A més, Territori de Masies disposa del distintiu de Venda de Proximitat. Segons el Decret 24/2013, la venda de proximitat està regulada i permet identificar la pagesia catalana que ven els seus productes.