Farina ecològica integral de Xeixa, molta a la pedra. Paquet d'1 kg
Collita de sègol de 2025 de Cal Palà (Prades de la Molsosa)
Consum preferentment abans de: 22 d'abril de 2026
Conservar a un lloc fresc i sec
La xeixa és una varietat de blat antiga emparentada amb l'espelta. És una de les varietat antigues catalanes més utilitzades i hi ha diferents varietats. Aquí es cultiva la varietat del país. Amb un cicle llarg i es sembra a principis de tardor.
Usos: fa una farina molt característica i molt valorada sobertot per fer pa, coques salades o magdalenes. És molt dolça, té poc gluten i és molt digestiva. Té un gust intens, dolç i torrat.
La farina ecològica de Territori de Masies existeix gràcies a la inquietud de sòcies agràries que cultiven cereal ecològic per lluitar contra el contrasentit que a un país tan cerealícola com el del baix Solsonès i rodalia el cereal que es conrea sigui gairebé inexistent a cuines i fleques. Sorgeix també per enfortir la petita pagesia compromesa, aquella que amb els peus al tros i el cor a la mà, treballa perquè als pobles del baix Solsonès i rodalia es pugui viure de la terra i s'hi pugui viure. Les farines ecològiques són elaborades amb blats fets en camps i feixes de les sòcies agràries del baix Solsonès i rodalia, a dia d'avui, pel pagès Arnau Vilaseca de cal Palà de prades, la pagesa Pilar Clotet del Molí de Bonsfills de Vallmanya, el Joan Moncunill de Moncunill d'Ardèvol i la Dolors Mas, de cal Piquet de Vallferosa.
Pes: 1 Kg